->->Ali tudi vaš vlažilec zraka Airmag ne drži vode in pušča

Ali tudi vaš vlažilec zraka Airmag ne drži vode in pušča

Nekega dne pokliče nekoliko jezna gospa in pove, da ima v dnevni sobi pod radiatorjem dvignjen parket zaradi tega, ker njen vlažilec zraka Airmag pušča. Od njega kaplja voda na tla, ki je poškodovala parket. Vlažilec zraka Airmag ima že dve leti. Kar na enkrat pa je vlažilec začel puščati. Zelo čudno! Gospo smo vprašali, če je slučajno kje vidna kakšna razpoka na samem vlažilcu in odgovorila je, da ne. Vprašali smo jo tudi, če je mogoče imela vlažilec zraka Airmag kje shranjen in je kdo pomotoma stopil nanj ali kaj vrgel preko, da bi korito vlažilca lahko počilo? Gospa je jezno odgovorila, da nikakor to ni mogoče. Povedala pa nam je, da je vlažilec zraka že dve leti pritrjen na radiatorju in da je do sedaj odlično deloval, samo vodo je dolivala in občasno nekaj kapljic eteričnega olja. Vseeno jo vprašamo ali je mogoče vlažilec čistila s kakšnim agresivnim čistilnim sredstvom in ponovno nam odgovori da ne. V redu, si mislimo in možgani meljejo kaj vse bi lahko bilo narobe, da je korito vlažilca naenkrat spustilo, počilo, se zlomilo??? Nič pametnega nam ne pride na misel.

V primeru, da je kakšna napaka-razpoka nastala pri brizganju korita vlažilca, bi se to pokazalo že davno, se pravi najmanj dve leti nazaj, ko ga je gospa namestila na radiator in začela uporabljati. Smo resna firma, s svojo proizvodnjo in vlažilci so naš produkt zato smo vedno pripravljeni rešiti reklamacije, pa če so še tako neverjetne. Običajno se zelo natančno da ugotoviti kaj se je z vlažilcem zraka zgodilo. Gospo pomirimo in ji rečemo, da bomo vsekakor zadevo uredili. Glede na to, da ni bila zelo daleč od nas smo ji osebno dostavili nov vlažilec zraka Airmag. Starega je vrnila, da smo lahko ugotovili vzrok težav in puščanja vlažilca.

Vrnjen vlažilec je bil na prvi pogled povsem dober. Vanj smo natočili vodo ga postavili na mizo in čakali. Po enem dnevu je bila pod vlažilcem zraka res majhna lužica. Iščemo, gledamo….nikjer razpoke, luknje, nič, prav ničesar kjer bi lahko voda našla pot na plano. Nato vlažilec razstavimo in odstranimo magnete. Ker so bili magneti polni vodnega kamna smo jih očistili po znanem postopku (Kako očistiti vaš vlažilec zraka Airmag). Še enkrat smo vlažilec zraka Airmag pregledali pod povečevalnim steklom, z vseh strani in možnih zornih kotov. Našli nismo nič. Kljub vsemu smo še enkrat natočili vanj vodo in ga čez noč pustili na mizi, ker nam je enostavno zmanjkalo domišljije kako poiskati »mikro razpoko«. Zjutraj pa presenečenje. Nobene lužice pod vlažilcem, nič mokrote. Ali je možno, da je bil vlažilec »zapacan« z vodnim kamnom toliko, da je zaradi tega puščal?

Ne vemo in nismo vedeli toliko časa dokler se ni zgodba čez eno leto ponovila. Ne pri isti stranki, da ne bo pomote. Tudi ta vlažilec je bil povsem zapacan z umazanijo, vodni kamen je prekrival magnet iz vseh strani. Tako, da ko si nalil vodo v vlažilec je ta vodni kamen naložen na stene korita in magneta »potegnil« vodo nase in voda je kapljala preko držala magneta na radiator in nato na tla. To je bila vsa znanost, ki nam je vzela kar nekaj dni spanca in precej energije, vendar pa smo jo uspešno ukrotili, in sedaj naša spoznanja delimo z vami. Članku Ali je vaš vlažilec zraka Airmag pripravljen na novo kurilno sezono? smo za vas natančno opisali postopek čiščenja vlažilca zraka Airmag, če želite da vam bo dobro služil.

2018-09-13T14:50:03+00:00

O avtorju: