->->Alergijska astma in nečist zrak

Alergijska astma in nečist zrak

Zaradi vsakodnevnega vdihavanja onesnaženega zraka in nezdravega življenjskega sloga ima mnogo ljudi težave z dihali in raznimi alergijami, pogosta pa je tudi astma. Čez čas se te manjše zdravstvene težave lahko prevesijo v hude težave z dihali – kronične astme, bronhitise, rinitise, sinusitise, konstantno nahodnost, alergije, ne le pri odraslih, temveč tudi pri vaših malčkih in hišnih ljubljenčkih… Težave se običajno poslabšajo v zimskem času, ko preživimo večino časa v zaprtih prostorih, kjer je zrak predihan, suh, poln prahu ter raznih drugih alergenov.

Imate tudi vi težave z dihali?

Tisti, ki imamo težave z alergijami po vrhu pa nas pesti še kronična astma zelo dobro poznamo simptome »težke sape«, stalnega izcedka iz nosu in slabega počutja, ki ga spremlja vsakodnevna utrujenost. Poleg tega ponoči slabo spimo, se zaradi zamašenega nosu in težkega dihanja prebujamo in iz dneva v dan težje vstajamo. Povrh vsega, pa nas zelo pogosto obiščejo glavoboli, ki nastanejo kot posledica kroničnega ali akutnega vnetja sninusov glave. Vsak dan postaja »borba« za preživetje. Saj zaradi slabega počutja težko opravljamo vsakodnevne naloge, ki jih naše življenje zahteva od nas.

Težave z dihali imajo največkrat majhni otroci, ki še nimajo dovolj razvitega imunskega sistema, bolniki, starejši ljudje, tudi naše domače živali in rastline, katere so občutljive na slab, suh zrak.

Kaj lahko sami storimo, da se vse to ne bo dogajalo?

Samozdravljenje postaja vse bolj pomembno v današnjih časih. Največ kar sami lahko storimo za naše zdravje je preventiva. To pomeni, da začnemo krepiti imunski sistem že poleti, da se dodobra pripravimo na zimo. Pravzaprav to moramo početi celotno leto, ne glede na letni čas, z različnimi načini, pripomočki, zdravim prehranjevanjem in zadostnim gibanjem. Zavedati se moramo, da z dobro in dosledno preventivo in zdravim vedenjem lahko preprečimo marsikatero bolezen ali zdravstveno tegobo.

Kakšna je primerna (mikro)klima?

Za naša dihala je najpomembnejši čist zrak. Že v zimskem času si lahko pomagamo v zaprtih prostorih tako, da si naredimo primerno mikroklimo za bivanje.

Prostori naj bodo ogrevani, prezračeni in primerno vlažni. Najbolje se počutimo takrat ko je vlažnost med 40% in 60% relativne vlažnosti. Z zračenjem prostorov si lahko pomagamo, vendar samo v času, ko je zunaj tudi dovolj vlage. V nasprotnem primeru, ko pa je zunaj suh in mrzel zrak nam še tista vlaga, ki je v prostoru pobegne skozi okno. Poleg tega je ogrevanje drago in stalno zračenje nam krepko zvišuje položnice za ogrevanje.

Zelo enostavno vam lahko pomagama z vlažilec zraka Airmag, ki vam bodo na zelo enostaven in varčen način omogočili, da si ustvarite najboljše in najbolj zdrave pogoje za bivanje v vaših bivalnih prostorih.

Vlažilec zraka Airmag preprosto namestite na vaš radiator, saj boste tako zrak v prostoru vlažili in čistili ter po želji tudi odišavili, kar se bo najbolj poznalo na vašem zdravju ter tudi na mesečni položnici za ogrevanje.

 

2018-09-13T14:37:47+00:00

About the Author: