Domov2018-11-06T08:15:10+00:00

Izboljšajte kakovost zraka v vašem domu. Uporabljajte čistilec in vlažilec zraka Airmag.

Odkrijte radiatorski čistilec in vlažilec zraka Airmag, ki zrak v vaših bivalnih prostorih hkrati navlaži in očisti. Ustvarite si ugodno in zdravo okolje za življenje vas in vaše družine.

Naročite Airmag Zdaj!

Mnenje specialista pulmologa

Ema Mušič dr. med., specialist za pljučne bolezni in alergije, Bolnišnica Golnik
Vlažilec zraka Airmag je odlična izbira za čiščenje in vlaženje zraka v zaprtih prostorih, saj omogoča vzdrževanje za dihala primernega in čistejšega bivalnega okolja.

Lastnosti vlažilca zraka Airmag

Suh in umazan zrak v prostoru slabo vpliva na vaše počutje in povzroča bolezni dihal. Vlažilec zraka Airmag zrak navlaži, delno očisti prah in približa kakovost sobnega zraka atmosferskemu.

Klinično preizkušen

Vlažilec zraka Airmag je klinično preizkušen na pulmološkem oddelku v bolnišnici Golnik.

Preprečuje nastanek bolezni

Zrak navlaži in delno očisti prah s čimer pomaga preprečevati številne bolezni dihal in algerije.

Visoka kakovost zraka

Vlažilec zraka Airmag vam zagotavlja visoko kvaliteto zraka v prostoru, ki je primerljiva atmosferskemu.

Deluje brez elektrike

Deluje na osnovi izkoriščanja fizikalnih zakonitosti zraka in vode, zato ne potrebuje nobenega napajanja.

Zrak vlaži s pomočjo hlapov

Inovativna zasnova omogoča vlaženje na osnovi vodnih hlapov in ne vodne pare, kot pri ostalih vlažilci

Idealna vlažnost zraka

Dosežite idealno vlažnost (40-60% rel. vlage), saj se voda zaradi inovacije vlaženja segreje do največ 30°C.

Zid nad radiatorjem je vedno čist

Vlažilec zraka Airmag nase veže prašne delce v zraku, zato se ti ne dvigajo z vročim zrakom iz radiatorja.

Primeren za vse vrste radiatorjev

Vlažile czraka Airmag enostavno pritrdite na vaš radiator z magneti in po širini nastavljivimi nogicami.

Enostavno čiščenje

Vlažilec enostavno očistite s priloženim čistilnim sredstvom, saj se v njem nabira umazanija iz zraka.

Kako deluje vlažilec zraka Airmag?

Vlažilec zraka Airmag s pomočjo posebne inovativne tehnologije zrak vlaži z vodnimi hlapi in tako poskrbi za ugodno vlažnost zraka v prostoru.

Na slovenskem tržišču se že nekaj let uspešno uveljavlja nova radiatorska naprava za vlaženje, čiščenje in izboljšanje kakovosti sobnega zraka – vlažilec zraka Airmag (zračni čarovnik). Vlažilec zraka Airmag deluje brez električnega toka, zrak navlažuje samo s hlapi, v koritu naprave pa ostanejo v zraku plavajoče nečistoče. Hkrati pa nam zagotavlja tiste lastnosti sobnega zraka, ki so značilne za atmosferski zrak v naravi, torej na prostem.

Večina znanih naprav za vlaženje zraka deluje na principu izparevanja vode, kar pomeni tudi povišano temperaturo vode. Parne kapljice se vsedajo na hladne predmete in šele od tu jih manjša količina izhlapi v prostor. Vlažilec zraka Airmag deluje brez električnega toka, na principu vzgona toplega zraka, ki ga ustvari vsak ogrevan radiator.

Segret in suh zrak, usmerjen skozi sredino vlažilca, se navlaži in razpraši, ter tako izboljša kakovost sobnega zraka. Na ta način izhlapi najmanj 1l vode dnevno. To pa ugodno vpliva na alergijska vnetja nosu, grla in oči, na astmatike in bolnike s kroničnimi boleznimi dihal in težave s kožo. Enako velja tudi za druge bolezni zimskega obdobja.

Kakšne so posledice suhega zraka v prostoru?

Suh in umazan zrak v prostoru slabo vpliva na vaše počutje in povzroča bolezni dihal ter vpija vlago iz vsega okoli vas.

Pri ogrevanju bivalnih prostorov z radiatorji je, zaradi suhega ogrevanja, vlažnost zraka izredno majhna. Meritve so pokazale, da je v tem času v zraku le do 25 % Rv, normativi pa določajo 40-60 % Rv (relativne vlage) za normalno bivanje.

Običajno vlažimo prostore s prezračevanjem, kar pa je v zimskem času popolnoma napačno. Zrak v atmosferi pri temperaturah pod 0°C odloži svojo vlago na drevje in tla, sam zrak v prostoru pa se s tem zelo razvlaži. Tako s prezračevanjem spuščamo v prostor izredno suh in hladen zrak, katerega moramo ponovno navlažiti in ogreti.

Če pri tem zanemarimo energetske izgube, je navlaževanje suhega zraka poseben problem, saj se ta z ogrevanjem še dodatno osuši. Topel in suh zrak vpija vlago iz vsega, kar je v prostoru in ima večjo vsebnost vlage (iz lesa, zidov, lončnic), najbolj pa iz ljudi in živali. Pri tem so pri človeku izpostavljeni predvsem nepokriti deli telesa (obraz, vrat, roke) in seveda dihalne poti (ustna in nosna votlina, pljuča).

Zakaj je Airmag boljši od drugih načinov vlaženja zraka?

Različni vlažilci zrak vlažijo s principom uparjevanja, kar močno poveča vlago v prostoru, ne pa vlažnosti zraka. Večkrat nagrajena inovacija vlažilec zraka Airmag zrak vlaži z pomočjo vodnih hlapov, zato je dosti bolj učinkovit.

Kvalitetni filtri zraka v prostoru so tehnično izredno zahtevni in zato predragi za normalno uporabo v pisarnah in gospodinjstvih. Na tržišču obstaja nekaj naprav, ki istočasno čistijo in vlažijo zrak, je pa vprašljiva njihova kvaliteta, vzdrževanje in cena. Poznano je, da klimatske prezračevalne naprave v zaprtih prostorih zaradi nekvalitetnega vzdrževanja in nepravočasne menjave filtrov predstavljajo glavnega krivca številnih infekcij in alergij.

Nekateri električni vlažilci zraka, imenovani tudi uparjevalniki, izparijo tudi preko 7 litrov vode na dan. Ta para se na predmetih kondenzira in polzi po steklu, zidu ali lesu kot voda. Lahko si predstavljate količino vlage v prostoru, če pustimo na štedilniku vreti takšno količino vode in to vsak dan. Rezultat je vlažnost celotnega prostora oz. stanovanja, in to tako predmetov kot tudi oblačil in hrane. Počutje v takem prostoru prav gotovo ni prijetno, v vlagi pa se odlično razvijajo tudi razne plesni in alge, kar še poslabša že tako številne zimske nadloge – prehlade, angine, gripe in druge bolezni.

Izboljšajte kakovost zraka v vašem domu. Uporabljajte čistilec in vlažilec zraka Airmag.

Naročite radiatorski čistilec in vlažilec zraka Airmag, ki zrak v vaših bivalnih prostorih hkrati navlaži in očisti. Ustvarite si ugodno in zdravo okolje za življenje vas in vaše družine.

Izberite si enega izmed spodnjih paketov:

Stanovanje – do 2 sobi

1x veliki Airmag, 1x mali Airmag
1x komplet za vzdrževanje

96 EUR

+ poštnina
Kupi zdaj

Stanovanje – do 4 sobe

2x veliki Airmag, 1x mali Airmag
1x komplet za vzdrževanje

99 EUR

+ poštnina
Kupi zdaj

Hiša – do 5 sob

3x veliki Airmag, 1x mali Airmag
1x komplet za vzdrževanje

129 EUR

+ poštnina
Kupi zdaj

Hiša – do 7 sob

4x veliki Airmag, 2x mali Airmag
2x komplet za vzdrževanje

199 EUR

+ poštnina
Kupi zdaj

Želite naročiti drugačne pakete ali samo pozamezne izdelke? Pišite nam na info@airmag.si ali nas pokličte na +386 (0)41 845 165.
Pri nakupu izdelkov v državah zunaj EU lahko pride do različnih dodatnih stroškov kot so carinski stroški in uvozne dajatve.